Search
Close this search box.

Pogoji poslovanja

Velja od 15.9.2023

S spletno trgovino patriciapie.eu upravlja podjetje PATRICIA PIE, MODNO OBLIKOVANJE, BARBARA FRANJIĆ S.P., ki je ponudnik spletnih vsebin in upravljavec osebnih podatkov.

Podatki podjetja so sledeči:

Polno ime: PATRICIA PIE, MODNO OBLIKOVANJE, BARBARA FRANJIĆ S.P.
Kratko ime: BARBARA FRANJIĆ S.P..
Naslov: Male Dole 41, 3212 Vojnik
Poslovni račun: IBAN SI56 1010 0005 0187 019
Matična številka: 6048293000
Davčna številka:  SI49639757
Zavezanec za DDV: Da
E-pošta: info@patriciapie.eu

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 1.11.2011.


Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani patriciapie.eu (v nadaljevanju: patriciapie.eu ali trgovina Patricia Pie) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja.

Pogoji obravnavajo delovanje spletne trgovine patriciapie.eu ter poslovni odnos med Patricia Pie Barbara Franjić s.p. (v nadaljevanju: trgovina Patricia Pie, trgovec, ponudnik) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno o patriciapie.eu

Spletna trgovina patriciapie.eu je namenjena prodaji oblačil, dodatkov in izdelkov iz blaga. 

Z uporabo spletne trgovine se uporabnik strinja s Pogoji poslovanja. Upravljavec spletne trgovine si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja. Če se uporabnik s Pogoji poslovanja ne strinja, mu upravljavec odsvetuje uporabo spletne strani in trgovine. Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Pogoje poslovanja in pred oddajo naročila potrdi, da se je seznanil z njimi ter se z njimi strinja. 

Vsebine spletne strani ni dovoljeno zbirati v podatkovnih bazah ali je v kakršnikoli obliki objavljati na drugih mestih brez predhodnega pisnega soglasja upravljavca.

2. Vrste uporabnikov

Obiskovalec spletne trgovine lahko kot »gost« zgolj pregleduje vsebine spletne trgovine ali pa opravi nakup brez registracije. 

Ob oddaji naročila v spletni trgovini pa lahko obiskovalec upravljavcu posreduje naslednje osebne podatke: ime, priimek, naziv podjetja, država, ulica, poštna št., mesto, telefon, e-poštni naslov; hkrati mora potrditi, da se je seznanil in se strinja z veljavnimi Splošnimi pogoji poslovanja. Ob oddaji naročila se lahko uporabnik odloči, ali želi na podani e-poštni naslov prejemati e-novice in/ali oglasna sporočila, od katerih se lahko kadarkoli odjavi. Odjavo od e-novic in/ali oglasnih sporočil uporabnik sporoči upravljavcu po elektronski pošti, s klikom na povezavo za odjavo, ki je navedena v prejetem elektronskem sporočilu. Osebne podatke uporabnika bomo uporabili samo za namen sklenitve pogodbe ob nakupu v spletni trgovini in v okviru podanih prostovoljnih soglasij za prejemanje e-novic in/ali oglasnih sporočil. Glede roka hrambe posredovanih osebnih podatkov se uporabi Pravilnik o zasebnosti. 

Za izbris osebnih podatkov ali odjavo od e-novic in oglasnih sporočil uporabnik pošlje pisno zahtevo na naslov: info@patriciapie.eu. 

3. Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, informacije o uporabi in namembnosti izdelka (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje prodaje, dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Cene v spletni trgovini in sklenitev kupoprodajne pogodbe

Ponudba na spletni trgovini patriciapie.eu se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja.

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Vsa naročila, dostavljena izven Evropske unije, so lahko predmet morebitnih davkov in carin, za plačilo katerih je odgovoren kupec.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene, če ni navedeno drugače (npr. v primeru akcije in posebnih popustov). 

Do nakupa oz. sklenitve kupoprodajne pogodbe pride, ko kupec s strani prodajalca prejme potrditev naročila na podani e-poštni naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji ter podatki fiksirani in veljajo za kupca in prodajalca.  

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Spreminjanje podatkov o kupcu za zadevno naročilo po oddanem naročilu ni mogoče. Za spreminjanje osebnih podatkov v splošnem glejte Pravilnik o zasebnosti. 

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca. 

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Akcije

Roki veljavnosti vsakokratnih akcij, ki se lahko med seboj razlikujejo, so navedeni ob vsakokratnih akcijskih ponudbah. Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Na artikle, ki so že znižani, ni mogoče uveljavljati promocijske kode za dodatno znižanje cene artiklov ali končne cene v košarici.

Slikovni material in grafika

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last podjetja Patricia Pie Barbara Franjić s.p. ali njenih dobaviteljev oziroma poslovnih partnerjev. Upravljavec spletne trgovine si, v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP), v celoti pridržuje avtorske in druge pravice intelektualne lastnine do vsebin spletnega portala. Vsakršno nepooblaščeno objavljanje, kopiranje, reproduciranje, distribuiranje ali drugačno uporabljanje vsebin te spletne trgovine, ki ni v skladu s temi Splošnimi pogoji poslovanja (in uporabe), je strogo prepovedano in bo sodno preganjano. Uporabnik oz. potrošnik izrecno zagotavlja, da z objavo vsebin v spletni trgovini niso kršene osebnostne pravice in pravice intelektualne lastnine tretjih oseb.

4. Postopek nakupa in račun

 

Patricia Pie, Barbara Franjić s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko spleta. 

Kupec znesek plača podjetju Patricia Pie, Barbara Franjić s.p., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu izdelka ali storitve. Podjetje posluje in izdelke pošilja na območju celotnega sveta. 

Zaradi skrbi za okolje smo uvedli sistem elektronskih računov, ki jih kupec prejme na elektronski naslov. Natisnjen račun lahko kupec sicer prejme tudi v tiskani obliki, v kolikor pošlje pisno zahtevo na elektronski naslov info@patriciapie.eu.

V ceni poštnine so vključeni tudi vsi ostali manipulativni stroški in stroški gotovinskega prenosa denarja, tako da vam kurir ob dostavi ne sme zaračunati nobenih dodatnih stroškov. Vaš znesek za plačilo bo tak, kot ste ga dobili na potrditvenem računu na vaš elektronski naslov. Dodatno so lahko zaračunani stroški o prevzemu paketa na drugem naslovu ali paketomatu. O tem vas bo obvestila dostavna služba predhodno. Vsa naročila, dostavljena izven Evropske unije, so lahko predmet morebitnih davkov in carin, za plačilo katerih je odgovoren kupec.

Postopek nakupa

Naročilo izdelka se prične z izbiro izdelkov tako, da jih v spletni trgovini odprete s klikom na gumb »Izberi izdelek«. Nato se vam odpre stran izdelka, kjer izberete barvo, velikost in želeno količino. Ko ste izbrali želeno količino in ostale značilnosti nadaljujete nakup s pritiskom gumba »Dodaj v košarico«. Če želite dodati še ostale izdelke to storite po enakem postopku, če pa je to bil edini izdelek, ki ste ga želeli kupiti pa pritisnete na gumb »Prikaži košarico«. Če želite naročiti več izdelkov, preprosto dodajte nadaljnji želeni artikel v košarico ali spremenite količino izbranih izdelkov v košarici. Če želite spremeniti katero drugo značilnost izbranega izdelka pa je potrebno napačen izdelek odstraniti iz košarice, kar storite s pritiskom na križec na levi strani slike izdelka. Nato se vrnete v trgovino, poiščete želen izdelek, izberete pravilne značilnosti in ga ponovno dodate v košarico.

V košarici so jasno prikazani vsi izdelki, njihova količina, velikost, barva in tudi cena posameznih izdelkov. Prav tako je prikazan strošek dostave oziroma poštnine, kakor tudi celoten znesek nakupa. V kolikor razpolagate s kuponom ali kodo za popust, ju lahko na označenem mestu, ki se nahaja pod seznamom izbranih izdelkov, tudi vpišete. Pred oddajo naročila preverite, ali so vsi podatki ustrezni in se z njimi strinjate, nato nadaljujete nakup s stiskom na gumb »Nadaljuj na blagajno«.

Na strani blagajne izpolnite potrebne podatke (obvezni podatki so označeni z *), prikaže pa se tudi povzetek vašega celotnega naročila s cenami in stroški dostave. Zahtevani podatki so naslednji: ime, priimek, naziv podjetja, država, naslov, mesto, poštna številka, telefonska številka, elektronski naslov. Pred zaključkom nakupa je obvezno potrditi, da ste seznanjeni s Pogoji poslovanja in Pravili zasebnostni, izbere možnosti glede prejemanja e-novic in/ali trženjskih sporočil, ponovno preveri svoje naročilo in strošek dostave ter nato nadaljuje s klikom na »nadaljuj na plačilo«. Odpre se spletna stran za plačilo s kartico, kjer kupec dokonča nakup z varnim vnosom podatkov o plačilni kartici in potrditvijo plačila. Če je bilo naročilo uspešno posredovano naprej, se kupcu na spletni strani prikaže sporočilo: »Vaše naročilo je oddano.« 

Statusi nakupa

Naročilo v čakalni vrsti: 

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in da bo o potrditvi naročila prejel elektronsko sporočilo. Omenjeno e-sporočilo vsebuje tudi kontaktni naslov info@patriciapie.eu, kamor lahko kupec naslovi kakršnakoli dodatna vprašanja oz. zahteve po informacijah. 

Kupec je dolžan, pred oddajo naročila preveriti pravilnost podatkov. Pozneje podanih ugovorov glede pravilnosti podatkov za izdajo računa prodajalec ne bo upošteval.

Naročilo potrjeno:

Ponudnik prejeto naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z obrazloženim razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Če kupec želi preklicati naročilo po potrditvi le-tega, lahko to stori prek e-poštnega naslova info@patriciapie.eu, vse do takrat, ko bo naročeno blago odposlano. Naročil izdelkov, ki so izdelani po meri, ni mogoče preklicati, po prejemu obvestila o potrditvi naročila. 

Prodajalec bo v dogovorjenem roku pripravil blago za odpremo ter ga odposlal na naslov kupca, ki ga je ta navedel ob naročilu. Če se rok dostave oz. dobave naknadno (torej po potrditvi naročila s strani prodajalca) nepričakovano podaljša, bo prodajalec kupca o tem obvestil s sporočilom na e-poštni naslov kupca, ki ga je ta posredoval ob naročilu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

 

Potrošnik (fizična oseba, ki kupi artikel za namen izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga prodajalcu pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni naslov info@patriciapie.eu. V primeru odstopa od pogodbe mora potrošnik prejeti artikel vrniti po pošti na naslov prodajalca: Patricia Pie Barbara Franjić s.p., Male Dole 41, 3212 Vojnik. 

Potrošnik mora v primeru odstopa, nemudoma oziroma najpozneje v roku 8 dni od poslanega pisnega sporočila o odstopu, vrniti podjetju prejeti artikel. 

Vrnjeni artikli morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži z etiketami, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnjenemu artiklu mora biti priložena kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. 

Prodajalec vrne celotno kupnino, ki jo je plačal kupec, v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko prodajalec zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Pri artiklih, ki tvorijo komplet, je možen odstop le od celotnega kompleta, tako da potrošnik zahteva zamenjavo celotnega kompleta ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel, ki je del kompleta, le v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo. Primer: oblačilo izdelano in prilagojeno vaši specifičnim meram/željam. 

Zloraba nakupa

 

Po opravljenem naročilu kupec prejme obvestilo na svoj elektronski naslov, ki ga je pri potrditvi naročila navede. Naročilo je v tem primeru sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@patriciapie.eu). Obvezno je potrebno vpisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega kupec opravlja preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. 

Varnost nakupa

 

Pri oddaji naročila v spletni trgovini patriciapie.eu se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu in evropski uredbi o varovanju osebnih podatkov. Patricia Pie Barbara Franjić s.p. se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranila za namen nemotene izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in za namene izboljšanja delovanja spletne trgovine in storitev. Pri oddaji naročila lahko posameznik potrdi, da želi od prejemati e-novice in ponudbe spletne strgovine. Osebni podatki se bodo v tem primeru uporabljali le za posredovanje e-novic, splošnih in prilagojenih ponudb ter obveščanje o raznih promocijah in dogodkih na katerih bo sodelovala znamka Patricia Pie. 

Rok dobave 

 

Spletna trgovina patriciapie.eu, želi ustreči željam kupcev, zato kupljeno blago dostavimo na vaš naslov na območju Republike Slovenije, v najkrajšem možnem času od prejetega celotnega plačila kupnine, ki je opredeljena v spletni trgovini ob naročilu. Za določitev točnega dneva in ure dostave vas bo predhodno poklical naš pooblaščeni dostavljavec. Pri dostavi v druge države boste za točen dan in uro dostave obveščeni s strani dostavljavca. Cena dostave v druge države je opredeljena v naročilu. Dostava izdelkov poteka le ob delovnih dnevih.

4. Plačilne metode 

 1. Plačilna kartica

V spletni trgovini patriciapie.eu, lahko naročeno blago varno plačate s plačilno kartico. Plačnik mora biti oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije in v primerih, ko prejemnik in plačnik nista ista oseba, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave prek e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni mogoče spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev. 

 1. Plačilo po predračunu 

Po oddaji naročila bo kupec na svoj elektonski naslov prejel podatke za nakazilo kupnine, ki se nakaže na račun kupca. 

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Patricia Pie Barbara Franjić s.p. Vsako naročilo artiklov postane veljavno po prejetju celotnega plačila in se šele takrat obdela ter pošlje. Ponudnik pošlje kupcu, ki je plačal svoje naročilo, račun v PDF-obliki na elektronski naslov, ki ga je navedel v naročilu. Račun velja kot dokaz za reklamacijo oz. vračilo. Račun v papirni obliki kupec prejme tudi ob dostavi naročila.

5. Popusti in kode za popuste

 

V kolikor patriciapie.eu za stranke pripravi akcije z akcijsko ceno ali kodo za uporabo popusta, se akcije med seboj izključujejo, razen v kolikor je navedeno drugače. Akcije in kode za popust veljajo na artikle, katerih distributer je podjetje Patricia Pie Barbara Franjić s.p., razen v kolikor je drugače navedeno.

6. Pomoč kupcem in uporabnikom spletne trgovine 

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu se lahko obrnete na prodajalca vsak delavnik, med 11. in 16. uro, na e-poštni naslov info@patriciapie.eu.

7. Komunikacija

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik potrdi, da se s tem strinja.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo patriciapie.eu ter druga oglasna sporočila patriciapie.eu ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri oddaji naročila uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje obvestil.

Izrecno željo uporabnika po prekinitvi prejemanja e-novic, reklamnih sporočil in obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

8. Pravica do zasebnosti 

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). 

Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani in spletne trgovine patriciapie.eu, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, posebnih ponudb, računov in druge potrebne komunikacije. 

Upravljavec bo obdeloval pri nakupu navedene podatke za namen: 

a) kontaktiranja uporabnika za potrebe izvedbe naročila, 

b) dostave naročila, 

c) izdaje računa, 

d) izvajanja funkcije shranjevanja priljubljenih artiklov v uporabnikovem profilu, 

e) izvedbe nakupa v spletni trgovini, 

f) uveljavljanja garancij. 

Upravljavec bo obdeloval navedene osebne podatke za druge namene pod pogojem, da je uporabnik za take druge namene obdelave podatkov podal prostovoljno pisno soglasje: 

a) profiliranje uporabnikov za pripravo prilagojenih ponudb blaga in storitev z uporabo e-pošte, SMS-sporočil, telefona ali klasične pošte, 

b) neposredno trženje ponudb blaga in storitev, akcijskih prodaj, ugodnosti, 

c) obveščanje o drugih spremembah oz. novostih, izvajanje tržnih raziskav o kakovosti artiklov in storitev ter o potrebah po dodatnih storitvah. 

Upravljavec bo osebne podatke obdeloval do izpolnitve namena za obdelavo oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov. Osebni podatki se hranijo do preklica soglasja s strani uporabnika. 

Uporabnik lahko kadarkoli posreduje svoj preklic soglasja prek e-poštnega naslova info@patriciapie.eu. Kadar je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom, upravljavec hrani osebne podatke uporabnika v skladu z zakonskimi zahtevami. 

Upravljavec zbira osebne podatke tudi ob obisku njegove spletne trgovine in spletne strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja določenih funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani in spletne trgovine ter štetja obiskovalcev spletne strani. 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil v spletni trgovini. Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP-naslovi, s katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Vsakemu uporabniku je ob prvem vstopu v spletno trgovino dodeljen piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Več glede uporabe piškotkov lahko preberete v Pojasnilu o uporabi piškotkov. 

Upravljavec se v skladu z zakonodajo zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in jih ne bo posredoval tretjim osebam. 

Več o varstvu osebnih podatkov in pravicah uporabnika lahko preberete v Pravilniku zasebnosti.

8. Omejitev odgovornosti

Upravljavec si prizadeva zagotavljati tehnične pogoje, ki uporabnikom zagotavljajo nemoteno uporabo spletne trgovine. Iz tehničnih razlogov (potrebe vzdrževanja ali zamenjave opreme), si upravljavec spletne trgovine pridržuje pravico do krajših prekinitev dostopnosti spletne trgovine. Odgovornost upravljavca spletne trgovine in njegovih pogodbenih izvajalcev za kakršnokoli škodo ali neprijetnosti, ki bi iz tehničnih razlogov nastale uporabniku, kot posledica prekinitve delovanja oziroma motenega dostopa do spletne trgovine, je v celoti izključena. 

Upravljavec spletne trgovine ne odgovarja za morebitne napake ali zlorabe, ki so posledica uporabe storitve spletnega naročila na neustrezno zavarovanem uporabnikovem računalniku. 

Upravljavec spletne strani se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

Uporabnik na lastno odgovornost upošteva zapisana navodilu uporabe in priporočila. 

Upravljavec ne odgovarja za vsebino zunanjih spletnih strani, do katerih lahko uporabnik dostopa prek povezav, objavljenih na spletni strani upravljavca. 

Če uporabnik ugotovi, da spletna stran vsebuje nepravilnosti, lahko o tem obvesti upravljavca na elektronski naslov info@patriciapie.eu. 

Upravljavec in uporabnik drug drugemu ne odgovarjata za kakršnokoli škodo, zamudo ali neskladnost ravnanja s temi Pogoji poslovanja, ki so posledica višje sile ali naklepnega ravnanja tretjih oseb. 

Vsi uporabniki se zavedajo, da vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. 

Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne trgovine. Uporabniku se priporoča, da med uporabo spletne trgovine zagotovi ustrezno zaščito svoje opreme (protivirusni programi, požarni zid, itd.).

9. Pritožbe in spori 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 

Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo prek e-poštnega naslova info@patriciapie.eu ali po klasični pošti na naslov: Patricia Pie Barbara Franjić s.p., Male Dole 41, 3212 Vojnik.

Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu predviden čas obravnave in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Upravljavec si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov. 

10. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Patricia Pie Barbara Franjić s.p. za reševanje izvensodnih potrošniških sporov priznava izvajalca IRPS : Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, info@ecdr.si,  T: 08 205 65 90, F: 01 244 99 95, spletna stran Evropskega centra za reševanje sporov.

11. Spletno reševanje potrošniških sporov

Povezava za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna tukaj.12. Končne določbe 

Vsakokratno veljavni Pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani patriciapie.eu. Enako velja za vse morebitne spremembe in dopolnitve veljavnih splošnih pogojev. Upravljavec si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti te Pogoje poslovanja. Obveznost obvestila o spremembi je izpolnjena z ustrezno objavo aktualne različice Pogojev poslovanja na spletni strani. Sprememba Pogojev poslovanja stopi v veljavo z dnem objave, razen, če veljavni predpisi določajo drugače. Če se uporabnik s spremenjenimi ali dopolnjenimi Pogoji poslovanja ne bi strinjal, mora takoj prenehati uporabljati spletno trgovino, sicer še šteje, da soglaša s spremembo Pogojev poslovanja. 

Ti Pogoji poslovanja pričnejo veljati z dnem objave na spletni strani/v spletni trgovini. 

V primeru vprašanj, ki ne bi bila urejena s temi Pogoji poslovanja, se uporabi pravo po sedežu prodajalca/upravljavca. 

Pogodbeni stranki bosta vse morebitne spore reševali sporazumno. Če to ni mogoče, je za reševanje spora pristojno zadevno sodišče v Celju.

Vojnik, 13.9. 2023

Patricia Pie Barbara Franjić s.p.