Search
Close this search box.

O PATRICIA PIE

Oblikovalka Barbara živi svoje sanje

"Kot deklica sem vedela, da bom nekoč izdelovala lepa oblačila :)"

Barbara Franjić, strastna ustvarjalka in ustanoviteljica modne znamke Patricia Pie, je svojo ljubezen do mode izražala že od otroštva. S svojo bogato izobrazbo v tekstilnem oblikovanju ter vodilnimi izkušnjami v tekstilni industriji je leta 2014 samostojno prevzela vodenje znamke. Kljub začetnim izzivom je z vztrajnostjo premagala ovire, ustanovila lasten atelje ter zdaj ustvarja unikatna oblačila Perfect Fit. S poudarkom na trajnosti in družbeni odgovornosti uvaja novo poglavje v modni industriji. Patricia Pie, pod Barbarinim vodstvom, združuje izjemen slog z vizijo, ki ženskam zagotavlja popolno samozavest in edinstvenost.

podpisB transpar moder

Barbara Franjić, ustanoviteljica znamke Patricia Pie, je od malih nog strastna ljubiteljica mode in oblikovanja, kar je jasno izrazila že kot otrok, ko je tkala platna svojega ustvarjalnega potenciala. Njena strast do umetnosti in obrti je skozi leta le še rasla, še posebej po končani srednji tekstilni šoli, kjer je pridobila temeljito razumevanje tekstila in oblikovanja. Z nadaljevanjem študija in pridobljeno diplomo iz tekstilnega oblikovanja in modeliranja je Barbara pridobila še globlji vpogled v oblikovanje oblačil, od izbora materialov do dovršenosti krojev.

V svoji karieri je Barbara nabirala izkušnje na vodilnih položajih v večjih tekstilnih podjetjih in kasneje, skupaj s prijateljico, ustanovila svojo prvo modno znamko. Čeprav partnerstvo ni trajalo, je Barbara, kljub veliki negotovosti in pomanjkanju podjetniškega znanja, vztrajala in kasneje samostojno vodi blagovno znamko Patricia Pie. Njene kolekcije odražajo Barbarino estetiko, ki kombinira večne silhuete petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja s sodobno romantiko in ekološko ozaveščenimi pristopi. Znana je po svoji inovativnosti, pozornosti, ki jo daje najmanjšim detajlom in pogumu pri premikanju meja trajnostne in etične mode, pri čemer nikoli ni in nikoli ne bo popuščala konformizmu.

V preteklosti je bila ena od ovir za rast znamke ta, da Barbara ni imela zadostnih kapacitet v šivanju in je večina izdelkov bila njeno delo . Avgusta 2023 pa je ustanovila lasten atelje, kjer zdaj vodi majhno ekipo izkušenih obrtnikov. Barbara je s tem uresničila svojo dolgoletno željo  in je izredno hvaležna, da ima ekipo, ki je vedno na razpolago in pripravljeno pomagati. Skupaj s šiviljo in krojačem tako lahko oblikuje še kompleksnejše in dovršene modele in tako še hitreje uresničuje svojo oblikovalsko nadarjenost. 

Z novimi ustvarjalnimi močmi in proizvodnimi sposobnostmi vstopa Patricia Pie v navdušujoče novo poglavje. Atelje omogoča izdelavo unikatnih oblačil Perfect Fit, ki so prilagojena meram posamezne stranke in oblikovana ekskluzivno zanjo. V ateljeju se prav tako odpirajo možnosti za mlade oblikovalce z nudenjem prilagojenih proizvodnih storitev – Barbara jim vrača uslugo, pomoč, ki jo je tudi sama včasih pogrešala, pri razvoju modelov in proizvodnji prvih manjših serij.

Pri Patricii Pie se izjemen slog združuje z družbeno odgovornostjo, podprt z vizijo ustvarjalke, ki zagovarja celostni pristop k oblikovanju mode. Barbara Franjić v svoje izdelke vnaša strast, s katero ženskam zagotavlja občutek lepote, edinstvenosti in stoodstotne samozavesti.  

Naše poslanstvo

Ustvarjanje z odgovornostjo

Patricia Pie združuje tradicionalno obrtniško znanje s trajnostno prakso v proizvodnji oblačil. S ciljem ohranjanja strokovnosti ekipe krojačev in šivilj ustvarjamo romantične kolekcije za sodobno žensko. Aktivno privabljamo mlade v krojaške in šiviljske poklice. Ročno izdelana oblačila kombiniramo z visoko kakovostnimi materiali, ustvarjamo unikatne kose z visoko, a udobno eleganco. Zavzemamo se za trajnostno pridobivanje materialov in vodimo “zero waste” prakso. S tesnim sodelovanjem s strankami spodbujamo premišljeno potrošnjo in zavedanje o umetnosti oblikovanja oblačil.

Pri Patricia Pie si prizadevamo ohranjati in spodbujati tradicionalno obrtniško znanje krojenja in šivanja ter hkrati voditi okoljsko odgovorno izdelavo naših oblačil. Naš cilj je ohranjati in promovirati strokovnost naše majhne, a  izkušene ekipe krojačev in šivilj, ki v odlični energiji in z veseljem ustvarjamo naše romantične in ženstvene kolekcije Hkrati se zavedamo velikega pomanjkanja strokovnega šiviljskega in krojaškega znanja, zato se skladno z našimi zmožnostmi trudimo v  krojaške in šiviljske poklice pritegniti tudi mlajšo generacijo. . 

Naša, ročno izdelana, visoko kakovostna oblačila združujejo brezčasen stil s sodobnimi detajli. Namenjena so sodobni ženski, ki prepozna predanost, naše, izkušnje in energijo, ki jih zašijemo v naše kreacije. Osredotočamo se na čudovite silhuete, visoko kakovostne materiale in elegantne dodatke. s katerimi ustvarjamo unikatne kose, ki izžarevajo visoko, a hkrati udobno in nosljivo eleganco..

Prizadevamo si, da pri pridobivanju materialov uporabljamo čim večji delež obnovljivih in biorazgradljivih možnosti ter s pomočjo etičnih proizvodnih procesov vodimo “zero waste” proizvodno prakso. Na vsakem koraku in pri vsaki odločitvi presojamo vidike vpliva na okolje. 

 S tesnim sodelovanjem s strankami želimo spodbujati premišljeno potrošnjo in ponovno zavedanje o umetnosti oblikovanja oblačil..

Naše smernice delovanja

Eleganca z vizijo

V Patricia Pie si prizadevamo postati širše prepoznavna evropska trajnostna modna znamka. Vsakodnevno izboljšujemo prakse krožnega gospodarstva z ustvarjanjem unikatnih, visokokakovostnih oblačil, namenjenih eleganci in trajnosti. Zmanjšujemo okoljski in družbeni vpliv ter spodbujamo stranke in dobavitelje k premišljenim odločitvam o oblačilih. Ohranjamo edinstven ženstven stil ter zaupanja vredno partnerstvo na poti k pravičnejši in trajnostni prihodnosti. Smernice delovanja vključujejo prioriteto trajnostnih materialov, uporabo etičnih proizvodnih metod, izbiro lokalnih partnerjev, redno ocenjevanje vplivov, vključevanje strank v razvoj praks, sodelovanje za pozitivne spremembe v modni industriji, ozaveščanje o onesnaževanju ter prizadevanje za privabljanje mlajših generacij v šiviljske in krojaške poklice. Hkrati razvijamo kolekcije za dolgotrajno nošenje in spodbujamo kombiniranje oblačil iz različnih kolekcij za trajnostne in vsestranske kombinacije.

V Patricia Pie se zavezujemo postati evropsko prepoznavna trajnostna modna znamka. ki vsakodnevno izboljšuje svoje prakse krožnega gospodarstva ter z ustvarjanjem unikatnih visokokakovostnih, stilsko oblikovanih oblačil, namenjenih eleganci ter trajnosti. Trudimo se zmanjšati okoljski in družbeni vpliv ter navdihujemo svoje stranke in dobavitelje, da sprejemajo premišljene odločitve o oblačilih. Hkrati se zavzemamo za ohranjanje edinstvenega ženstvenega stila ter zaupanja vrednega partnerstva na poti naših deležnikov proti bolj pravični in trajnostni prihodnosti.

Za doseganje teh ciljev smo vzpostavili naslednje smernice:

  • Skladno z našimi zmožnostmi v našem vsakodnevnem delovanju, prednost dajemo uporabi trajnostnih materialov
  • Zavezujemo se k uporabi etičnih proizvodih metod pri proizvajanju naših izdelkov in imamo ničelno toleranco do partnerjev, ki tej zavezi ne sledijo
  • V vseh naših dejavnostih prednostno izbiramo lokalne partnerje in s tem krepimo lokalno gospodarsko okolje
  • Redno pregledujemo in ocenjujemo okoljski in družbeni vpliv našega poslovanja ter sprejemamo ukrepe za zmanjšanje morebitnih negativnih vplivov.
  • Aktivno spremljamo povratne informacije in pomisleke naših strank ter jih aktivno vključujemo v razvoj naših poslovnih praks in odločitev.
  • Sodelujemo tako s strankami kot poslovnimi partnerji pri sooblikovanju rešitev in pobud, ki koristijo vsem in spodbujajo pozitivne spremembe v modni industriji
  • Izvajamo aktivnosti za ozaveščanje o onesnaževanju modne industrije in pomenu trajnostnih praks v modi.
  • Izvajamo aktivnosti o ozaveščanju pomanjkanja kompetenc šivanja in krojenja v širšem lokalnem okolju in se skladno z zmožnostmi trudimo v te poklice pritegniti mlajše generacije
  • Razvijamo kolekcije, ki jih je mogoče nositi več let, in spodbujamo stranke, da kombinirajo naša oblačila iz trenutnih in prejšnjih kolekcij za ustvarjanje trajnostnih in vsestranskih outfitov.

S sledenjem tem smernicam verjamemo, da lahko uresničimo našo misijo in postanemo vodilna trajnostna modna znamka v Evropi ter prispevamo k bolj pravični in trajnostni prihodnosti za vse.

Naše vrednote

Sodelovanje za trajnost

Trajnost in etično delovanje

Zavezani smo k trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju, zmanjševanju odpadkov in vpliva na okolje ter zagotavljanju poštenih delovnih pogojev za vse vpletene v naše procese

Kakovostna tradicionalna izdelava

Ponosni smo  na  naš način  izdelave oblačil, narejenih za dolgotrajno uporabo. Namesto stremenju k visoki produktivnosti, ki zaposlenim povzroča stres, dajemo prednost kakovostni izdelavi v mirnem in prijaznem delovnemu okolju. 

Po meri prilagojena oblačila

Z našo storitvijo Perfect Fit ponujamo oblačila in storitve po meri in s tem zmanjšujemo presežno zalogo, odpadke ter hkrati izpolnimo specifične potrebe in želje strank.

Prakse krožnega gospodarstva

Trudimo se ustvariti krožno zaprto zanko, kjer se viri ohranjajo in ponovno uporabljajo, ter se osredotočamo na prakse za zmanjšanje odpadkov in varovanje okolja.

Sodelovanje

Verjamemo v moč sodelovanja in pomembnost skupnega dela s strankami ter partnerji pri sooblikovanju rešitev, ki koristijo vsem in spodbujajo pozitivne spremembe.

Premišljene odločitve

Navdihujemo in motiviramo  odločitve naše stranke, da pri nakupu oblačil sprejemajo premišljene  ter prispevajo k bolj pravični in trajnostni prihodnosti.