Search
Close this search box.

Spoznajte naše trajnostne cilje SDG

Ustvarjamo trajnostno modno prihodnost

Trajnostni razvojni cilji (SDGs) predstavlja 17 globalnih ciljev, ki jih je določila Organizacija združenih narodov. Ti cilji usmerjajo prizadevanja za odpravo revščine, izboljšanje izobraževanja, spodbujanje enakosti spolov, reševanje podnebnih sprememb in doseganje trajnostnega razvoja. 

Predstavljajo globalno vizijo za boljši svet, v katerem se združujejo ekonomska rast, družbena pravičnost in varovanje okolja.

SDG Wheel WEB

Na vsakem koraku našega poslovanja smo zavezani k uresničevanju naslednjih ciljev:

E Inverted Icons WEB 12

SDG 12: Odgovorna poraba in proizvodnja

Zmanjševanje odpadkov: zavezani smo k zmanjševanju odpadkov. Sledimo praksi “brez odpadkov”, ki vključuje ustvarjalno uporabo ostankov materialov in skrbno upravljanje z viri. Naš cilj je ustvariti oblačila brez nepotrebnih odpadkov, kar omogoča trajnostno prihodnost mode.

Trajnostni materiali: Uporabljamo trajnostne materiale, kot so reciklirani tekstili, organski bombaž in biorazgradljivi materiali. Na ta način ne le zmanjšujemo obremenitev okolja, ampak tudi spodbujamo odgovorno porabo virov.

Etične proizvodne metode: Naša proizvodnja temelji na visokih etičnih standardih. 

E Inverted Icons WEB 05

SDG 5: Enakost spolov

Osnova za samozavest: Patricia Pie verjame v moč oblačil pri gradnji samozavesti žensk. Naša oblačila so oblikovana tako, da poudarjajo edinstvenost in samozavest vsake ženske. Vsak kos je oblikovan z mislijo na to, da vsaka ženska najde svoj lasten izraz lepote.

Promocija raznolikosti: S poudarkom na raznolikosti oblik in modelov želimo razbijati stereotipe in spodbujati pozitivno razumevanje lepote v vseh oblikah, velikostih in barvah.

E Inverted Icons WEB 08

SDG 8: Dostojno delo in gospodarska rast

Dostojno delo: Visoki standardi in pravično plačilo v našem ateljeju ustvarjajo okolje dostojnega dela,

Gospodarska rast: Sodelovanje z lokalnimi obrtniki ne le krepi lokalno gospodarstvo, temveč spodbuja tudi trajnostno rast in inovacije v modni industriji.

E Inverted Icons WEB 09

SDG 9: Industrija, inovacije in infrastruktura:

Inovacije v modni industriji: Z ustanovitvijo  lastnega ateljeja omogočamo hitrejši razvoj kompleksnejših modelov in spodbujamo trajnostno proizvodnjo oblačil Perfect Fit.

Sodelovanje z mladimi oblikovalci: Odprti smo za sodelovanje z mladimi oblikovalci. Nudimo jim prilagojene proizvodne storitve, ki spodbujajo in podpirajo mlade talente pri razvoju in predstavitvi njihovih kreativnih zamisli.

E Inverted Icons WEB 13

SDG 13: Podnebna ukrepanja

Ozaveščanje o podnebnih spremembah: Zavedamo se pomena podnebnih ukrepov in nenehnega zmanjševanja okoljskega vpliva mode. Aktivno ozaveščamo stranke o vplivu oblačil na okolje in spodbujamo trajnostne prakse v vsakodnevnem življenju.

Uporaba obnovljivih materialov: Smo predani uporabi obnovljivih materialov in zmanjšanju ogljičnega odtisa. S tem prispevamo k globalnim prizadevanjem za zmanjšanje podnebnih sprememb.

E Inverted Icons WEB 17

SDG 17: Partnerstva za cilje

Sodelovanje za trajnostno prihodnost: Patricia Pie verjame v moč partnerstev pri doseganju trajnostnih ciljev. S tesnim sodelovanjem s strankami, lokalnimi partnerji in mladimi oblikovalci gradimo skupno trajnostno prihodnost v modni industriji. S partnerstvom k boljšemu jutri.

Izvedite še več o naših pristopih k trajnostnemu poslovanju.